Ετικέτες

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

ΤΡΕΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

  Πρεμιέρα παιδικής σκηνής Θεάτρου Σκάλα -Λάρνακα
  Πρεμιέρα παιδικής σκηνής Θέατρο Κουίντες - Λάρνακα

  Πρεμιέρα και εγκαίνια  Θ.Ο.Κ

 Παιδική σκηνή Θεάτρου Σκάλα -"Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ"
του Antoine de Saint – Exupery

Ένα έργο που υμνεί την εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη φύση, την φιλία και την αγάπη : «με την καρδιά να αναζητούμε την ουσία που μόνα τους τα μάτια δεν την βλέπουν».
Ένα έργο που κατακρίνει και καυτηριάζει 
την ανεμελιά απέναντι στην επέλαση των δυνάμεων του κακού και που διδάσκει πως πρέπει «να ξεριζώνουμε αμέσως τα βλαστάρια των μπαομπάμ» - την διαιώνιση απαρχαιωμένων θεσμών, την πλεονεξία του πλούτου, την μάταιη ταραχή και αυτοματοποιημένη κίνηση της σύγχρονης ζωής, την άγονη σοφία και ξερή πολυμάθεια, την απομάκρυνση του ανθρώπου από τη φύση και την ουσία της ζωής.
Η ποίηση, η ομιλία των φυτών και των ζώων, η αθώα περιέργεια, ο εξωτισμός, η περιπέτεια στην έρημο και το Σύμπαν κάνουν το έργο ακόμα πιο ελκυστικό για τα παιδιά.
Ο Μικρός Πρίγκιπας γεμάτος ευαισθησία και παιδική αφέλεια – που έπεσε στη Γη από κάποιο μακρινό μικρό αστέρι – μέσα από τις απλοϊκές ιστορίες του, θα αφήσει να ξεπηδήσουν μεγάλες αλήθειες της ζωής με αιώνια διδάγματα και πανανθρώπινους προβληματισμούς.
Η αγάπη, η φιλία, η στοργή, η μοναξιά, η ταπείνωση, η φύση, η υπομονή, η οικολογική συνείδηση, η ευαισθησία, η ευσυνειδησία, θα αναδυθούν και θα αποτελέσουν ένα ύμνο στην Ανθρώπινη Φύση.

ΩΡΑ 4.00 Μ.Μ.- ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΣΚΑΛΑ"
 Για πληροφορίες στα τηλ. 24652800/01 & 99490102Παιδική παράσταση με τους Μάνο Γαλάνη, Ειρένα Αβρααμίδου,Λουκία Μιχαηλ Μουσουλιώτη, Χλόη Γεωργοπούλου και τον ταχυδακτυλουργό paul Thomas
28/10/12 Στο ΡΕΞ στην Λάρνακα στις 4:00 το απόγευμα Θ.Ο.Κ - κεντρική σκηνή "ΣΑΜΙΑ" του Μενάνδρου
Πρεμιέρα 28 Οκτωβρίου 2012

Με την αναβίωση της παραγωγής του ΘΟΚ του 1993, που κέρδισε επάξια τον τίτλο ως μία από τις καλύτερες παραγωγές στην ιστορία του Φεστιβάλ Επιδαύρου, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εγκαινιάζει το νέο Θέατρο ΘΟΚ τιμώντας την ιστορία του.
Η «Σαμία» είναι ένα από τα τέσσερα σωζόμενα έργα του αρχαίου συγγραφέα της Νέας Κωμωδίας Μενάνδρου. Μέσα από μια σειρά παρεξηγήσεων, το έργο πραγματεύεται τα μπερδέματα που δημιουργεί ανάμεσα σε δύο οικογένειες ένα εξώγαμο παιδί. Η παράσταση είναι τοποθετημένη στην Αθήνα των αρχών του 20ου αιώνα, και ο συνδυασμός της πρωτότυπης μετάφρασης του ποιητή Γιάννη Βαρβέρη, της μουσικής και του χορού προσφέρουν ένα αστραφτερό θέαμα.
Σκηνοθεσία: Εύης Γαβριηλίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Ηθοποιοί: Νεκτάριος Θεοδώρου (Μοσχίων), Στέλα Φυρογένη (Χρυσίς), Σπύρος Σταυρινίδης (Παρμένων), Κώστας Δημητρίου (Δημέας), Δημήτρης Αντωνίου (Νικήρατος), Σταύρος Λούρας (Μάγειρος), Προκόπης Αγαθοκλέους (Περαστικός), Αφροδίτη Κλεοβούλου (Τροφός), Νιόβη Χαραλάμπους (Πλαγγόνα), Άννα Γιαγκιώζη (Μητέρα Πλαγγόνας).
Χορός: Νεοκλής Νεοκλέους, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Μάριος Κωνσταντίνου, Ανδρέας Κούτσουμπας, Νίκη Δραγούμη, Άντρη Κυριάκου-Κυριαζή, Πολυξένη Σάββα, Κορίνα Βασιλοπούλου, Έλενα Γεωργιάδου.

Πληροφορίες και κρατήσεις 22492900, 22864300
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου