Ετικέτες

Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Χριστίνα Μαρούχου - Αποκλειστική συνέντευξη στο www.brilliantcypriots.com

Η αγαπημένη ηθοποιός Χριστίνα Μαρούχου πρωταγωνιστεί στην παράσταση 
σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη" και μας μιλάει για αυτό και για άλλα πολλά σε μια όμορφη συνέντευξη! 
Γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά. Μετά από ένα χρόνο φοίτησης στην Δραματική Σχολή Αθηνών (Θεοδοσιάδη) στην Αθήνα επέστρεψε στην Κύπρο και αποφοίτησε  το 2008 από τη Δραματική Σχολή ‘Βλαδίμηρος Καυκαριδης'.  Άρχισε την καριέρα της με την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών (‘@live’, ‘Showtime’) ενώ τελειώνοντας τις σπουδές της για το θέατρο συμμετείχε σε ελληνόφωνες και αγγλόφωνες θεατρικές παραστάσεις (‘Καλιφόρνια Ντρίμιν’, ‘Doubt’, ‘The Good Body’, ‘Touch & Go’, ‘Η Υπόσχεση’,'74') και τηλεοπτικές σειρές (‘Ελένη η Πόρνη’, ‘Η ζωή είναι ωραία’, ‘Μοιραία Φεγγάρια’). Το φθινόπωρο του 2013 έγινε δεκτή στο Stella Adler Studio στη Νέα Υόρκη όπου παρακολούθησε μια σειρά από Master Classes για την υποκριτική. Παράλληλα με τις σπουδές τις στο θέατρο, έκανε και το πτυχίο της στον κλάδο της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Την αγάπη της για το θέατρο την μοιράζεται με το ραδιόφωνο καθώς είναι και ραδιοφωνική παραγωγός στον Choice FM και τον Klik FM.

Κυρία Μαρούχου πως πήρατε την απόφαση να σπουδάσετε ηθοποιός; Ήταν εύκολη η αρχή και η πορεία;
Από τον καιρό που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήθελα να
γίνω ηθοποιός, από κοριτσάκι, μάλλον ήταν κάτι που έφερα μαζί μου σε αυτόν τον κόσμο. Επομένως ήταν αυτονόητο πως αυτό θα σπούδαζα με το που τέλειωνα το σχολείο. Δεν το βλέπω σαν απόφαση, ήταν απλώς μια φυσική εξέλιξη αν θες. Δεν με πτοούσαν ούτε οι δυσκολίες του επαγγέλματος ούτε με επηρέασαν κάποιοι που προσπάθησαν να με αποθαρρύνουν. Αυτό ήθελα να κάνω και το έκανα.Αυτό το καλοκαίρι είστε πρωταγωνίστρια στην παραγωγή της X.M.A.S events " Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη" ενός θεατρικού έργου της Δήμητρας Παπαδοπούλου. Πείτε μας πως προέκυψε για σας αυτή η δουλειά και ποιο είναι το θέμα του έργου.
Το έργο πραγματεύεται σε πρώτη φάση τα σεξουαλικά θέματα που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι μέσα στην οικονομική κρίση, του οποίου ο σύζυγος μένει άνεργος, και πηγαίνει σε ένα ψυχολόγο, ειδικό σε θέματα σχέσεων, για να το βοηθήσει. Ωστόσο, βλέπουμε πως τα σεξουαλικά θέματα είναι απλώς το αποτέλεσμα άλλων θεμάτων που υπάρχουν, έλλειψη επικοινωνίας και κατανόησης, αλλαγή στην δυναμική της σχέσης όπου η σύζυγος αναγκάζεται να δουλεύει και για τους δυο κτλ. Το έργο ουσιαστικά μας μιλά για την αγάπη και τον έρωτα και πως αυτά τα δύο μπορούν να φθαρούν μέσα από την ρουτίνα και την καθημερινότητα, κάνοντας δύο ανθρώπους που άλλοτε ήταν ερωτευμένοι, να καταλήξουν να νιώθουν εντελώς αποξενωμένοι.Η παράσταση αυτή στην Ελλάδα ήταν sold out
και από ότι ακούμε το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο με σας! Αφού γεμίζει το θέατρο και ο κόσμος δεν σταματάει να γελάει με τα δρώμενα στη σκηνή. Που πιστεύετε πως οφείλεται όλη αυτή η επιτυχία;


Είναι γεγονός ότι η παράσταση στην Ελλάδα γνώρισε τρομερή επιτυχία και ότι και το κοινό στην Κύπρο την έχει αγκαλιάσει πολύ θερμά και την έχει αγαπήσει. Σαφώς η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αρχικά, έχουμε ένα εξαιρετικό κείμενο της Δήμητρας Παπαδοπούλου, που πέρα από το αστείρευτο χιούμορ της, μιλά για απλά, καθημερινά πράγματα στις σχέσεις των ανθρώπων, με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί ο οποιοσδήποτε, βλέποντας τα όμως από το κωμικό πρίσμα των πραγμάτων. Το κείμενο έχει μια αμεσότητα και μια αλήθεια, και μιλάει στην καρδιά του θεατή. Επίσης η χημεία της ομάδας έδεσε από την πρώτη στιγμή, και αγαπήσαμε όλοι μας το έργο κάτι που μας έκανε να θέλουμε να βγάλουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Με μεγάλη χαρά συνεργάζομαι με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη –που υποδύεται τον ψυχολόγο- και τον Λευτέρη Ζαμπετάκη –που υποδύεται τον σύζυγό μου, κύριο Νικολαΐδη- είναι υπέροχοι ηθοποιοί και εξαιρετικοί συνεργάτες και δουλέψαμε με πάρα πολύ χαρά και κέφι γιατί πέρα από τις ανάγκες του έργου, τα βρίσκουμε και σαν άνθρωποι. Αυτό σίγουρα μεταφέρεται και στην σκηνή. Τέλος, η ομάδα παραγωγής, XMAS Events οργάνωσε μια όμορφη και άρτια καλλιτεχνικά ομάδα, με απίστευτη θετική ενέργεια και κέφι, κάτι που μεταφέρεται και στο σκηνικό αποτέλεσμα. Η σκηνοθέτις Αθηνά Ξενίδου με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση μας έφερε όλους κοντά, έκανε το πρώτο βήμα με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και με το ζήλο, την εργατικότητα και τον ενθουσιασμό που την διακατέχει, έκανε πραγματικότητα αυτήν την παράσταση.Μιλήστε μας για τον ρόλο σας στο έργο; και
γενικά για την παράσταση και τα μηνύματα της.

Υποδύομαι την κυρία Νικολαΐδη η οποία μαζί με το
σύζυγό της αντιμετωπίζουν θέματα πια στην σχέση τους. Το έργο φωτίζει θέματα σεξουαλικά και όχι μόνο που αντιμετωπίζει το ζευγάρι, μέσα από πολύ αλήθεια και χιούμορ. Το ενδιαφέρον της παράστασης είναι ότι ο θεατής δεν μένει αμέτοχος και απλώς παρακολουθεί το τι συμβαίνει, αλλά γίνεται ένα με τους ηθοποιούς και την δράση στην σκηνή. Η κάθε παράσταση είναι group therapy, γίνονται ασκήσεις και διάλογος με τους θεατές ενώ το κοινό αποφασίζει σε σημαντικές στιγμές, τι θα κάνει το ζευγάρι και πώς θα πορευτεί, αλλάζοντας έτσι την εξέλιξη του έργου!


Έχετε ασχοληθεί τόσο με το θέατρο όσο και με την τηλεόραση, ποιος είναι μέχρι τώρα ο αγαπημένος σας τηλεοπτικός και θεατρικός ρόλος από αυτούς που υποδυθήκατε ;

Αγαπημένος τηλεοπτικός ρόλος μέχρι σήμερα θα έλεγα πως είναι η Έλντα από τα «Μοιραία Φεγγάρια». Πέρα του ότι είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Κλείτο Κλείτου και τον Σίμον Φαρμακά σε αυτή τη σειρά, μου άρεσε που έκανα το ρόλο της ‘κακιάς’. Έχουν πολύ πλάκα αυτοί οι ρόλοι, σου δίνουν την ευκαιρία να κάνεις και να πεις πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έκανες και σου δίνουν την ελευθερία να τους απενοχοποιήσεις. Είναι διαφορετικές οι συναισθηματικές τους διακυμάνσεις και έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το μειονέκτημα τους είναι η ταύτιση που χαίρουν από τον κόσμο, κάποτε σε τέτοιο βαθμό που θεωρούν ότι έτσι είσαι εσύ στην πραγματικότητα και πως δεν υποδύεσαι ρόλο. Θεατρικά τώρα, «Η Σεξουαλική Ζωή του Κυρίου και της Κυρίας Νικολαΐδη» είναι από τις αγαπημένες μου δουλειές και συνεργασίες, ένας απολαυστικός ρόλος στην σκηνή αλλά και μια υπέροχη συνεργασία με όλη την ομάδα πάνω και πίσω από την σκηνή. Επίσης αγαπημένος θεατρικός ρόλος, η Varoshia στο δράμα «74», κυρίως για τα συναισθήματα που ένιωσα μέσα από την πορεία ανακάλυψης και εκτέλεσης του ρόλου αυτού.Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος θεάτρου; Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα θέλατε να παίξετε και τον έχετε απωθημένο;

Δεν έχω προτίμηση σε κάποιο είδος, μου αρέσει να κρατάω μια ισορροπία στα πράγματα, λίγο δράμα, λίγη κωμωδία. Όπως επίσης απωθημένα δεν έχω. Έχω μόνο όρεξη και δίψα για κι άλλο θέατρο.


Τι αγαπάτε περισσότερο- Θέατρο τηλεόραση ή ραδιόφωνο;
Είναι δύσκολο να συγκρίνεις και να ξεχωρίσεις κάποιο από όλα, γιατί είναι τόσο διαφορετικά, σου δίνουν διαφορετικά πράγματα και οι ανάγκες του κάθε μέσου είναι διαφορετικές. Αγαπώ το θέατρο για την αλήθεια και την αμεσότητα του, για τα συναισθήματα που μπορεί να σου χαρίσει, για το πώς σε κάνει να νιώθεις δυνατός και ευάλωτος ταυτόχρονα. Κυρίως όμως το σέβομαι για την πειθαρχία, την έκθεση και την ετοιμότητα που σου επιβάλλει. Μπορεί να σε στήσει στον τοίχο με την κάθε ατάκα, την κάθε παύση, την κάθε κίνηση. Δύσκολο και απαιτητικό. Γι’ αυτό μου αρέσει. Στην τηλεόραση, τα πράγματα είναι αλλιώς. Οι ρυθμοί είναι πιο γρήγοροι, κι απαιτεί ένα άλλο είδος συγκέντρωσης και ετοιμότητας. Από την άλλη, το ραδιόφωνο, έχω να το λέω, ότι είναι η ψυχοθεραπεία μου. Με χαλαρώνει και συνεχίζει να με μαγεύει με ένα τρόπο που δυσκολεύομαι να εξηγήσω με λόγια. Είναι κάτι που απλώς αισθάνεσαι. Και είναι υπέροχο.
Έχετε ένα υπέροχο σώμα και είστε μια πολύ
όμορφη γυναίκα. ποια η σχέση σας με τη γυμναστική και την κουζίνα; Πως διατηρείται τη σιλουέτα σας;
Είναι άθλια η σχέση μου και με την γυμναστική και με την κουζίνα. Είμαι τεμπέλα, κάποτε κάτι με πιάνει και λέω θα πάω γυμναστήριο, θα πάω να παίξω τένις και στην πορεία απλώς βαριέμαι και σταματάω. Είναι και θέμα χρόνου τις πλείστες φορές γιατί είμαι συνέχεια στο τρέξιμο με τη δουλειά, επομένως μου είναι δύσκολο να εντάξω κάτι τέτοιο στην καθημερινότητα μου. Καλώς ή κακώς έχω καλό γονίδιο κι έχω το σώμα που έχω, δόξα το Θεό, δεν στερούμαι τίποτα, δεν έχω κάνει ποτέ μου δίαιτα και τρώω ό,τι φανταστείς, σε ποσότητες που με κοιτάει ο άλλος κι αναρωτιέται πού τα βάζω! Όσο αφορά την κουζίνα, δεν θα κάτσω να μαγειρέψω κάτι μόνο για μένα γιατί συνήθως κάνω τεράστιο χάος στην κουζίνα και βαριέμαι μετά να μαζεύω και να συγυρίζω. Αλλά αν είναι να έχω παρέα, θα κάτσω να μαγειρέψω με χαρά –κάνω και περίεργες συνταγές γιατί μου αρέσουν οι νόστιμες γεύσεις- αλλά πάλι όταν έρθει η ώρα για το μάζεμα, θα σκεφτώ ‘γιατί δεν πήγαμε κάπου έξω?’. Δεν είμαι και δεν ξέρω αν θα γίνω ποτέ η τυπική νοικοκυρά. Μάλλον όχι. Προς μεγάλη απογοήτευση της μαμάς. 


Πώς περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο; η ραδιοφωνική σας εκπομπή;
Είμαι από τους τυχερούς που κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα. Μου αρέσει η μουσική, ψάχνομαι, ακούω, επομένως η ραδιοφωνική εκπομπή για μένα είναι χαλάρωση και απόλαυση. Επίσης μου αρέσει πολύ να διαβάζω. Μπορώ να κάτσω με τις ώρες σε ένα βιβλιοπωλείο –κάτι που κάνω πολύ στο εξωτερικό που έχουν μεγάλα βιβλιοπωλεία- και να ψάχνω για βιβλία.


Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας;
Θεατρικός συγγραφέας ο Neil La Bute. Λατρεύω τον τόσο άμεσο και αληθινό τρόπο γραφής του, τόσο που σχεδόν ακούς τις φωνές των ηρώων του διαβάζοντας τα έργα του.
Πως είναι το κλίμα στην παράσταση. Πείτε μας τους συντελεστές, της επόμενες ημερομηνίες παραστάσεων σας, και τον λόγο που ο κόσμος αξίζει να δει την παράσταση σας!Το κλίμα τόσο πάνω όσο και πίσω από την σκηνή είναι άψογο, θετικό και πάρα πολύ διασκεδαστικό! Ο κόσμος στην παράσταση όπως ανέφερα παραπάνω είναι μέρος της παράστασης, συμμετέχει και αποφασίζει για την εξέλιξη του έργου. Είναι ένα απίστευτα κωμικό έργο της αγαπημένης Δήμητρας Παπαδοπούλου, ο θεατής γελάει και διασκεδάζει πάρα πολύ, αλλά ταυτόχρονα, χάρη στην αλήθεια και την αμεσότητα του κειμένου, μπορεί να ταυτιστεί και να προβληματιστεί. Η παράσταση μας έχει το αλατοπίπερο της ζωής: πολύ γέλιο, λίγο δράμα και έρωτα! Οι υπέροχοι και ταλαντούχοι Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Λευτέρης Ζαμπετάκης στο ρόλο του ψυχολόγου και του κυρίου Νικολαΐδη αντίστοιχα, η Αθηνά Ξενίδου στην σκηνοθεσία. Ευχαριστώ την Δήμητρα Παπαδόπουλου και την Αγγελίτα Τσούγκου για την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση και αγάπη τους. Σας περιμένουμε για ακόμα 4 ψυχοθεραπείες! Απόψε στην Πάφο, στο αρχαίο Ωδείο, την Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Ιουλίου στη Λευκωσία, στο Σατιρικό Θέατρο και την Πέμπτη 10 Ιουλίου στη Λάρνακα στο Δημοτικό Θέατρο. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 μ.μ. και η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται σε όλες τις υπεραγορές Άλφαμέγα.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε από καρδιάς τα καλύτερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου